Oferta bufetu

  • wyroby garmażeryjne
    • na miejscu 
    • na zamówienie

  • wyroby cukiernicze 
    • ciasta
    • ciastka
    • torty

Zamówienia można składać telefonicznie (85) 65-12-989
lub osobiście w budynku CKZ (wejście od wiaduktu Dąbrowskiego)

Serdecznie zapraszamy do zakupu obiadów w biurze Centrum Kształcenia Zawodowego nr 3.

 

 

Aby się obrócić. Chwytamy lewym klawiszem myszki i przesuwamy.

Film zrealizowany przez: Jakuba Sowula, Dominika Kolczykiewicza, Sławomira Szeremetę

Zadania Centrum:

  • organizowanie zajęć praktycznych dla uczniów i słuchaczy szkół zawodowych w pełnym zakresie programowym lub w zakresie wybranych treści programowych.
  • organizowanie praktycznego kształcenia zawodowego,
  • prowadzenie szkoleń i  kursów umożliwiających podniesienie kwalifikacji zawodowych,
  • organizowanie i przeprowadzenia egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe,
  • organizowanie i prowadzenie doskonalenia zawodowego dla nauczycieli,
  • organizowanie i utrzymywanie na możliwie wysokim poziomie  bazy
  • techniczno-dydaktycznej, służącej działalności podstawowej Centrum, a także wykorzystywanej
  • dla przeprowadzania   eksperymentów   i    innowacji   pedagogicznych   oraz   programów wdrożeniowych,
  • prowadzenie działalności produkcyjnej i usługowej związanej z kierunkami kształcenia,
  • współdziałanie z organizacjami społecznymi, technicznymi i innymi placówkami
  • realizacja innych zadań edukacyjnych zlecanych przez organ prowadzący.


Organizacja Centrum Kształcenia Praktycznego  stwarza warunki umożliwiające uczniom zdobycie umiejętności i sprawności w zakresie:

  • wykonania prac charakterystycznych dla danej specjalności,
  • organizacji stanowiska pracy,
  • organizacji procesu produkcji,
  • organizacji pracy w pomieszczeniach produkcyjnych zakładu gastronomicznego i organizacji
  • procesów technologicznych zgodnie z wymogami sanitarno-higienicznymi i zasadami BHP,
  • organizacji i wykonania prac porządkowych bieżących i okresowych na wszystkich stanowiskach pracy w zakładzie,
  • sporządzania podstawowej dokumentacji obowiązującej w zakładzie żywienia zbiorowego,
  • racjonalnego gospodarowania surowcami, energią i materiałami pomocniczymi,
  • przestrzegania przepisów i zasad bezpieczeństwa pracy w zakładzie gastronomicznym,
  • samodzielnego sporządzania potraw, wyrobów garmażeryjnych i ciastkarskich, napojów zgodnie z zasadami technologii, podstaw żywienia człowieka i higieny produkcji,
  • oceny jakości surowców i gotowych wyrobów.

Zadania te są wykonywane poprzez:

  • właściwe metody realizacji poszczególnych tematów programowych,
  • odpowiednie wyposażenie w maszyny, urządzenia ,narzędzia i materiały,
  • prawidłową organizację kształcenia praktycznego, oraz wykwalifikowaną kadrę pracowników jednostki