W dniach 3-5 grudnia 2025r. 5 nauczycieli z ZSG w Białymstoku uczestniczyło w Warsztatach gastronomicznych - Kuchnie narodów realizowanych w  ramach projektu „Gastrotechnicy”,

Uczniowie klasy 3ze mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowej wycieczce zawodowej do Cukierni PSS Społem w Białymstoku. Podczas wizyty poznali tajniki funkcjonowania zakładu oraz zapoznali się z kolejnymi etapami produkcji wyrobów cukierniczych.

Klasa 2zd uczestniczyła w niezwykle wartościowym szkoleniu z pierwszej pomocy, które poprowadziły absolwentki naszej szkoły: Zuzanna Sarosiek i Małgorzata Pyrko, obecnie studiujące na wydziale Ratownictwa Medycznego.

W piątek, 21 listopada 2025 roku, w Zespole Szkół Gastronomicznych odbyła się akcja krwiodawstwa. Do punktu pobrań zgłosiło się wielu chętnych a ostatecznie krew oddało 27 osób. Dzięki ich zaangażowaniu udało się pozyskać cenny dar, który może realnie przyczynić się do ratowania życia potrzebujących.