20 czerwca 2025 r. nauczyciele naszej szkoły wzięli udział w wyjątkowym szkoleniu pt. „Nowoczesne cukiernictwo", prowadzonym przez Magdę i Adriana z @upieczto. 

25 maja 2025 r. uczniowie i nauczyciele naszej szkoły wzięli udział w wyjątkowym wydarzeniu charytatywnym – Wielkim Naszpikowanym Festiwalu, zorganizowanym przez Fundację Naszpikowani. Impreza odbyła się w Fast Parku i była częścią ogólnopolskiej akcji „Pomaganie przez gotowanie”.

17.06.2025 r. obyło się podsumowanie projektu Viva La Gastro, w ramach którego w bieżącym roku szkolnym w Hiszpanii odbywały się praktyki zawodowe uczniów oraz warsztaty kulinarne dla nauczycieli. Całkowita kwota projektu: 298 451,81 zł.


"W dniu 17 czerwca 2025r. słuchaczki II semestru Branżowej Szkoły II stopnia udały się na wycieczkę do Browaru Stary Rynek 🏭, aby poznać proces produkcji piwa.