Zapraszamy do składania podań do następujących oddziałów:

 

  

PLANOWANE ODDZIAŁY W ZESPOLE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH NA ROK SZKOLNY 2024/2025

Nazwa szkołyZawód ⃰/ profil oddziałuPrzedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym  Nauczane języki obceLiczba oddziałówLiczba uczniówPrzedmioty punktowane podczas rekrutacji
Technikum GastronomiczneTechnik usług kelnerskich specjalność barman/baristajęzyk angielski; przedmiot dodatkowy techniki barmańskie/techniki baristyczneJęzyk angielski, język niemiecki/język rosyjski129język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka
Technik żywienia i usług gastronomicznych - specjalność dietetyka i promocja zdrowiaBiologia; przedmiot dodatkowy dietetyka i promocja zdrowiaJęzyk angielski, język niemiecki/język rosyjski129język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka
           Technik technologii żywności - specjalność nowoczesne cukiernictwoBiologia; przedmiot dodatkowy nowoczesne cukiernictwoJęzyk angielski, język niemiecki/język rosyjski129język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka
Branżowa Szkoła I stopniakucharz Język angielski129język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka
cukiernik Język angielski129język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka