Zapraszamy do składania podań do następujących oddziałów:
PLANOWANE ODDZIAŁY W ZESPOLE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH NA ROK SZKOLNY 2024/2025
Nazwa szkoły | Zawód ⃰/ profil oddziału | Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym | Nauczane języki obce | Liczba oddziałów | Liczba uczniów | Przedmioty punktowane podczas rekrutacji |
Technikum Gastronomiczne | Technik usług kelnerskich specjalność barman/barista | język angielski; przedmiot dodatkowy techniki barmańskie/techniki baristyczne | Język angielski, język niemiecki/język rosyjski | 1 | 29 | język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka |
Technik żywienia i usług gastronomicznych - specjalność dietetyka i promocja zdrowia | Biologia; przedmiot dodatkowy dietetyka i promocja zdrowia | Język angielski, język niemiecki/język rosyjski | 1 | 29 | język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka | |
Technik technologii żywności - specjalność nowoczesne cukiernictwo | Biologia; przedmiot dodatkowy nowoczesne cukiernictwo | Język angielski, język niemiecki/język rosyjski | 1 | 29 | język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka | |
Branżowa Szkoła I stopnia | kucharz | Język angielski | 1 | 29 | język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka | |
cukiernik | Język angielski | 1 | 29 | język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka |