40 uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku w lipcu i sierpniu 2025r bierze udział w stażach uczniowskich w podlaskich firmach branży gastronomicznej w ramach projektu „Gastrotechnicy”, Zadanie 2- Staże uczniowskie w 2025r. realizowanego w ramach Priorytetu VIII Fundusze na rzecz edukacji i włączenia społecznego, Działanie 8.1 Rozwój edukacji i kształcenia Programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego na lata 2021-2027 Europejski Fundusz Społeczny PLUS w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.

W ramach realizacji Zadania 1 przeprowadzono  indywidualne konsultacje i profilowanie ucznia  w ramach projektu „Gastrotechnicy” realizowane przez  Perfect Project Sp. z o.o., Miasto Białystok oraz Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku   w ramach  Zadania 1 Diagnostyka i przygotowanie uczniów ZSG w Białymstoku do staży uczniowskich i zajęć specjalistycznych u przedsiębiorców w ramach Priorytetu VIII Fundusze na rzecz edukacji i włączenia społecznego, Działanie 8.1 Rozwój edukacji i kształcenia Programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego na lata 2021-2027 Europejski Fundusz Społeczny PLUS.

Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku wzięli udział  w zajęciach specjalistycznych u pracodawców w Augustowie

Ogłaszamy rekrutację skierowaną do uczniów klas II - IV o profilu technik technologii żywności, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik usług kelnerskich uczących się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku na zajęcia specjalistyczne w firmach branży gastronomicznej w Augustowie (40 godzin) realizowane projektu „Gastrotechnicy”, Zadanie 8 - Kursy specjalistyczne uczniów ZSG w Białymstoku u Przedsiębiorców

W związku  z realizacją Projektu  „Gastrotechnicy” o numerze FEPD.08.01-IZ.00-0010/24  realizowany w ramach Priorytetu VIII Fundusze na rzecz edukacji i włączenia społecznego, Działanie 8.1 Rozwój edukacji i kształcenia Programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego na lata 2021-2027 Europejski Fundusz Społeczny PLUS.

 

Ogłaszamy rekrutację skierowaną do:

uczniów klas I - V o profilu technik technologii żywności, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik usług kelnerskich uczących się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku na staże uczniowskie (160 godzin) realizowane w terminie maj-sierpień 2025r.  w ramach projektu „Gastrotechnicy”, Zadanie 2- Staże uczniowskie w 2025r.

Projekt „Gastrotechnicy” o numerze FEPD.08.01-IZ.00-0010/24  realizowany w ramach Priorytetu VIII Fundusze na rzecz edukacji i włączenia społecznego, Działanie 8.1 Rozwój edukacji i kształcenia Programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego na lata 2021-2027 Europejski Fundusz Społeczny PLUS.