Zapraszamy do składania podań do następujących oddziałów:

 

  

PLANOWANE ODDZIAŁY W ZESPOLE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH NA ROK SZKOLNY 2023/2024

 

TECHNIKUM GASTRONOMICZNE

 

Klasa

Zawód

Symbol cyfrowy

Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym

Nauczane języki obce

Liczba oddziałów

Liczba uczniów

Przedmioty punktowane podczas rekrutacji

ITB

Technik usług kelnerskich specjalność barman/barista

513102

język angielski; przedmiot dodatkowy –

techniki barmańskie/

techniki baristyczne

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITC

Technik technologii żywności - specjalność nowoczesne cukiernictwo

314403

biologia;

przedmiot dodatkowy – trendy w cukiernictwie              

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITD

Technik technologii żywności

314403

biologia;      

język angielski    

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITE

Technik żywienia i usług gastronomicznych - specjalność dietetyka i promocja zdrowia

343404

biologia;

przedmiot dodatkowy -dietetyka i promocja zdrowia             

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITF

Technik żywienia i usług gastronomicznych

343404

biologia;                     język angielski             

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITG

Technik żywienia i usług gastronomicznych

343404

biologia;                     język angielski             

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITH

Technik żywienia i usług gastronomicznych

343404

biologia;                     język angielski             

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

ITI

Technik żywienia i usług gastronomicznych

343404

biologia;                     język angielski             

język angielski   język niemiecki / język rosyjski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

 

 

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA NR 4

 

Klasa

Zawód

Symbol cyfrowy

Nauczane języki obce

Liczba oddziałów

Liczba uczniów

Przedmioty punktowane podczas rekrutacji

IZA

Kucharz

512001

Język angielski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

IZB

Kucharz

512001

Język angielski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

IZE

Cukiernik

751201

Język angielski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka

IZD

Cukiernik

751201

Język angielski

1

32

język polski, matematyka + 2 przedmioty najlepiej ocenione z pośród 5 poniżej: język obcy nowożytny, biologia, geografia, chemia, informatyka