Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Konkurs Gastronomiczny
Wyszukiwarka
Reklama
Konkurs Walentynkowy Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Piątek, 04 Styczeń 2019 23:22

Zapraszamy do udziału w Szkolnym Konkursie literacko - muzycznym  o miłości - na poważnie i na wesoło!

1.Konkurs adresowany jest do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.

  1. Konkurs odbędzie się w dniu 13 lutego 2019 r.
  2. Organizacja konkursu – Jolanta Baranowska i młodzieżowa grupa logistyczna.
  3. Celem konkursu jest:

- rozwijanie kultury muzycznej uczniów,

- refleksja nad pozytywnymi emocjami, przyjaźnią, miłością,

- prezentowanie i rozwijanie uzdolnień twórczych i zainteresowań,

- doskonalenie kompetencji publicznych wystąpień,

- integracja.

  1. Zgłoszenia i próby w ramach zajęć świetlicy szkolnej.
  2. Konkurs odbywa się w kategoriach:

- piosenka polska lub obcojęzyczna,

- utwór własny nawiązujący tematyką do hasła konkursu – wiersz, piosenka, proza np. esej, opowiadanie, satyra, fraszka,

- recytacja  dowolnie wybranego wiersza lub fr. prozy o miłości – od starożytności do lat współczesnych,

  1. Piosenki mogą być wykonane a’ capella lub z akompaniamentem ( np. gitara lub półplayback z płyty CD lub pendrive).
  2. Jury ocenia:

- jakość wykonania , emisję głosu,

- dobór repertuaru,

- dykcję, intonację, interpretację,

- oryginalność sceniczną i ogólny wyraz artystyczny,

- wartość literacką, formę- w przypadku własnego utworu.

  1. Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymują dyplomy, a laureaci nagrody rzeczowe Dyrektora Szkoły.
  2. Zgłoszenie uczestnictwa jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych, związanych z przebiegiem konkursu i zamieszczeniem na stronie internetowej szkoły informacji pokonkursowych.
Zmieniony: Piątek, 04 Styczeń 2019 23:29